https://www.lunite.nl/over-l-unite/nieuws/_400_n___NL
Direct hulp? Helpdesk:
035 - 75 11 920
 

Nieuws

 

Softwareprogramma CCleaner, gratis voor Windows-gebruikers om hun computer op te schonen, is gehackt. Enkele miljoenen gebruikers zijn daardoor getroffen.

Het gaat om de versie van 32bit van de laatste update van CCleaner, die gebruikers tussen 15 augustus en 12 september hebben heeft binnengehaald, bevestigt het bedrijf tegen Reuters. 

Hackers hebben daarin een gat in de bescherming ontdekt. Omdat die versie van CCleaner veel op oudere systemen draait, zouden volgens eigenaar Avast ruim twee miljoen mensen zijn geraakt. Volgens Avast is ook CCleaner Cloud getroffen. 

Daarmee krijgen gebruikers op afstand, via de cloud, toegang. CCleaner wordt ontwikkeld door het Britse bedrijf Piriform.

De gratis software wordt wereldwijd veel gebruikt. Het programma is volgens Avast twee miljard keer gedownload, wereldwijd gebruiken 130 miljoen mensen het programma.

Piriform adviseert zijn gebruikers de nieuwere versies van de software te downloaden en geen gebruik te maken van CCleaner 5.33.6162 en CCleaner Cloud 1.07.3191

 

 

 

Bron. Telegraaf.nl / <a href="http://www.freepik.com/free-photos-vectors/background">Background vector created by Freepik</a>

Animana Unit4 Business Software Haaglanden CAS CISCO citrix DELL Apple IBM Juniper Routit microsoft Trend Micro