https://www.lunite.nl/diensten/backup/_474____NL
Direct hulp? Helpdesk:
035 - 75 11 920
 

 

 

Back-up recovery

 

Back-up is een belangrijke beveiligingsfactor

Simpel gezegd is een back-up een reservekopie van bestanden op devices die gebruikt kunnen worden wanneer er iets mis is gegaan. Het is natuurlijk mogelijk dat er wel eens een bestand per ongeluk wordt verwijderd of dat bestanden gegijzeld en beschadigd worden door een virus. Met een back-up kun je de schade beperken omdat verloren informatie weer recovered kan worden. De back-up is daarom een van de meest kritische (maar helaas vaak vergeten) beveiligingsfactoren voor een organisatie. Je kan een back-up online (cloud), maar ook lokaal (Tape, NAS) uit (laten) voeren.

We gebruiken de nieuwste en optimaal beveiligde technologie. De gegevens worden dagelijks versleuteld, gecomprimeerd en via internet verzonden naar het datacenter. Natuurlijk is het mogelijk om een dagelijkse back-up naar een NAS op locatie naar keuze toe te voegen.

Frequentie 

In overleg wordt via een vaste frequentie back-ups gemaakt, wanneer de bestanden recovered moeten worden heb je dus de meest actuele data. Het slagen van een back-up is wel afhankelijk van een aantal factoren. Online back-ups kunnen niet slagen wanneer de internet verbinding wegvalt en voor tape back-ups moeten er natuurlijk tapes geplaatst worden.

Wanneer je bijvoorbeeld door een calamiteit als een natuurramp, inbraak of brand, niet meer bij het bestaande netwerk kunt, heb je een terug te zetten kopie van de relevante data van het moment van de back-up. Wanneer je deze terugzet ben je in feite dus terug op die dag.

Stel, in het weekend is je organisatie gesloten en de back-up wordt vrijdagmiddag gemaakt. Bij een calamiteit in het weekend kun je dan terug naar de momentopnamen van vrijdag. Effectief ben je dan nul dagen kwijt.

Back-up vragen

Meer weten? Lees meer over Online en Offline back-up methodes. Voor algemene back-up vragen verwijzen we je graag naar onze FAQ's.

Liever persoonlijk advies? Neem dan even contact met ons op, we vertellen je graag meer.  

 

© 1991 - 2018 L'Unité Groep

Animana Unit4 Business Software Haaglanden CAS CISCO citrix DELL Apple IBM Juniper Routit microsoft Trend Micro