HP roept laptops terug vanwege brandgevaar accu`s

HP waarschuwt dat de accu’s in diverse van zijn laptops brandgevaar kunnen opleveren. Daarom moeten klanten met een getroffen laptop een update doen die de accu deactiveert en de accu door HP laten vervangen, zo laat de fabrikant weten.

Het gaat onder meer om modellen in de Probook-serie van de fabrikant, waaronder de Probook 640 G3 en G2 en Probook 650 G3 en G2. De fabrikant heeft een site online gezet met daarop alle belangrijke informatie. Bovendien heeft HP een tool online gezet, waarmee klanten kunnen checken of de accu van hun laptop mogelijk brandgevaar oplevert.

HP heeft ook een ‘batterijveiligheidsmodus’ gemaakt die in een update voor het bios zit. Die modus leegt de accu en voorkomt dat hij kan worden opgeladen, waardoor de laptop alleen nog maar op netstroom werkt. Daardoor is er geen risico meer op brandgevaar.

Het is onbekend hoeveel laptops er in de Benelux in omloop zijn die een mogelijk brandgevaar opleveren. Ook zegt HP niet hoeveel incidenten er zijn geweest met de laptops. De fabrikant biedt aan de laptop terug te sturen, waarna het de accu vervangt in de laptop.

Check je accu hier

Hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bron: Tweakers